Frend Plan tarifa

Isplaniraj svoju Frend komunikaciju i ostvari veliku uštedu uz najnovije Frend tarifne planove.

Tarifni plan ti pruža mogućnost da odabereš sopstveni paket saobraćaja koji najviše odgovara tvojim potrebama. Dakle, sam biraš količinu minuta, SMS-ova i mobilnog interneta koji su povezani u planove po cijenama koje odgovaraju tvom budžetu.

Virtuelni asistent m:ia je tu da vam olakša izbor, kliknite i pronađite svoj idealan plan.

Ako trošiš veću sumu za svoj račun, uvijek si onlajn, non-stop si na telefonu, uspješan si, onda si ti:


 MOĆNI Frend  - za 19 KM* dobijaš

 • 200 minuta
 • 200 SMS-ova
 • 1 GB mobilnog interneta
 • potpuno neograničeni Viber


Ukoliko znaš pravu mjeru i znaš da će ti mjera od 100min/100sms i 200MB data biti i više nego dovoljna za cijeli mjesec onda si ti zaista:

MUDRI Frend - za 12 KM* dobijaš

 • 100 minuta
 • 100 SMS-ova
 • 200 MB mobilnog interneta

Ukoliko si po cijeli dan na društvenim mrežama, lajkuješ, postuješ i stalno ti je telefon u ruci, ti si:

NEUMORNI Frend - za 12 KM* dobijaš

 • 1 GB mobilnog interneta
 • neograničeni Facebook

Ako telefon koristiš samo za pozive i SMS, štediš maksimalno, koristiš telefon samo kada ti baš treba, onda si:

SNALAŽLJIVI Frend - za 8 KM* dobijaš

 • 80 minuta
 • 80 SMS-ova

* U navedene cijene je uračunat PDV.
Period važenje tarifnog plana je 30 dana.
Po isteku perioda važenja, neiskorišćena količina saobraćaja koja je uključena u tarifni plan se automatski poništava.
Minute iz aktiviranog tarifnog plana mogu se koristiti na odlazne pozive prema mobilnoj i fiksnoj mreži m:tel-a. SMS-ovi se mogu koristiti za slanje poruka prema svim mrežama u BiH, mobilni internet iz aktiviranog tarifnog plana predstavlja količinu prenesenih podataka i može se koristiti samo u mreži m:tel-a. Maksimalna brzina prenosa podataka (preuzimanje/slanje) u okviru dodijeljenog mobilnog interneta za određeni tarifni plan je do 21 Mb/s / 5,76 Mb/s.


Šta se dešava nakon isteka Plan tarife ili vrijednosti računa?

Nakon isteka 30 dana, ukoliko ne izvršiš deaktivaciju, tarifni plan će se automatski obnoviti,  pod uslovom da imaš dovoljan iznos na glavnom računu potreban za aktivaciju. Automatska obnova tarifnog plana, pod navedenim uslovima, vrši se sve dok ti ne prestane korisnički status. Obnovom tarifnog plana dobijaš određenu kombinaciju minuta, SMS-ova i mobilnog interneta koje pripadaju aktivnom tarifnom planu.

U slučaju da nemaš dovoljan iznos na glavnom računu, tarifni plan ti se neće obnoviti, a saobraćaj koji budeš ostvarivao nakon isteka perioda važenja aktivnog tarifnog plana naplaćivaće ti se po cijenama definisanim važećim Cjenovnikom Mtela za tarifni model FREND.

Nakon isteka perioda važenja tarifnog plana, u bilo kojem trenutku kada dopuniš svoj račun u iznosu koji je veći ili jednak onom koji je potreban za obnovu tarifnog plana, on će biti obnovljen, osim u međuvremenu ne izvršiš deaktivaciju. Obnovom tarifnog plana dobijaš određenu kombinaciju minuta, SMS-ova i mobilnog interneta koje pripadaju aktivnom tarifnom planu.

Kada izvršiš uspješnu aktivaciju i deaktivaciju tarifnog plana, kao i kada iskoristiš 80% i 100% dodijeljenih minuta/SMS poruka/mobilnog interneta, u okviru aktiviranog tarifnog plana dobićeš SMS obavještenje.

Obavještenje ćeš dobiti i o automatskoj obnovi tarifnog plana 24 časa prije nego što se izvrši automatska obnova, uz napomenu da dopuniš svoj glavni račun u određenom iznosu za obnovu odabranog tarifnog plana, ukoliko je to potrebno.

Promjena tarifnog plana

Moguće je imati aktiviran samo jedan od tarifnih planova iz ponude. U slučaju da želiš da aktivirati drugi tarifni plan, potrebno je da prvo deaktiviraš aktivan tarifni plan. Deaktivacijom tarifnog plana neiskorišćena količina saobraćaja iz tog plana se automatski poništava.

Cijene saobraćaja za Frend tarifne planove

Kada iskoristiš bunus za mobilni internet po maksimalnoj brzini, surfovanje možeš da nastaviš i dalje sve dok ti važi aktivirani plan ali po smanjenoj brzini protoka od 126 kb/s. Ako dodijeljene minute i SMS-ove potrošiš prije isteka važenja tarifnog plana, cijene će ti se obračunavati po cijenama navedenim u tabeli:

Usluga Cijena (sa PDV-om)
Pozivi unutar m:tel mreže 0,20 (KM/min)
Pozivi prema fiksnim mrežama u BiH 0,20 (KM/min)
Pozivi prema drugim mobilnim mrežama u BiH 0,20 (KM/min)
Pozivi prema Prijatelj broju 0,09 (KM/min)
Pozivi prema Telekom Srbija grupaciji (mts Srbija, m:tel Crna Gora i m:tel Austrija) 0,20 (KM/min)
SMS prema svim mobilnim mrežama u BiH 0,08 (KM/SMS)
MMS prema svim mobilnim mrežama u BiH 0,08 (KM/MMS)
Prenos podataka 0,20 (KM/MB)
Obračunski interval 60+60 sekundi
Obračunska jedinica za prenos podataka 1KB
Cijene poziva i SMS/MMS poruka ka međunarodnim destinacijama i cijene saobraćaja generisanog u roaming-u, primjenjivaće se u skladu sa važećim m:tel Cjenovnikom.

Kako da aktiviraš/deaktiviraš željenu Frend plan tarifu?

Aktivaciju i deaktivaciju Frend tarifnih planova možeš izvršiti putem servisa Moj meni *100#, putem m:go aplikacije ili putem pozivanja kratkih kodova:

Tarifni plan Aktivacija Deaktivacija
Moćni Frend *143*1# *143*2#
Mudri Frend *144*1# *144*2#
Snalažljivi Frend *145*1# *145*2#
Neumorni Frend *146*1# *146*2#

Kada izvršiš uspješnu aktivaciju i deaktivaciju tarifnog plana, kao i kada iskoristiš 80% i 100% dodijeljenih minuta/SMS poruka/mobilnog interneta, u okviru aktiviranog tarifnog plana, dobićeš SMS obavještenje.

Obavještenje ćeš dobiti i o automatskoj obnovi tarifnog plana 24 časa prije nego što se izvrši automatska obnova, uz napomenu da dopuniš svoj glavni račun u određenom iznosu za obnovu odabranog tarifnog plana, ukoliko je to potrebno.
Aktivaciju svog tarifnog plana možeš izvršiti i u bilo kojem m:tel prodajnom mjestu.

Za više informacija pozovi 066 10 10 10.

Datum objave: 15-09-2016