Mondo

Mondo u novom ruhu

Dobrodošli na mondo.ba! Isti ljudi, nove ideje, nova "odjeća" našeg portala! Mondo.ba ima novo ruho, ali sve ono na šta ste navikli da čitate preko telefona, sada možete i preko weba.

Nova uzbuđenja mobilnog Interneta uz moderan dizajn! Portal MONDO Vam nudi 24 časa zabave, vijesti, usluga i korisnih informacija.

Mondo.ba je tu kada Vam treba tačna, pravovremena i kompletna informacija o bilo kom događaju u cijeloj zemlji. Redizajnirani portal je tu i da prenese kako je bilo na žurkama, koncertima i festivalima, da navija zajedno za omiljeni sportski tim, da Vas uputi u najnovije trendove, ali i da piše o modi, filmovima, sportu, muzici, najnovijim "gedžetima”.

U jednoj od najčitanijih kategorija SPORT potražite najnovije i ekskluzivne vijesti, rezultate i izjave iz svijeta fudbala, košarke, tenisa i svih drugih sportova. Takođe, možete svakodnevno provjeriti pregled sportskih prenosa na lokalnim televizijama.

Mondo mobilni i web portal  preporučuje vam najbolja mjesta za izlaske, pozorišne predstave, filmove koje možete pogledati u bioskopima, a svoje najbrže korisnike, često i nagradi sa besplatnim ulaznicama za pomenuta dešavanja.

U okviru kategorije MAGAZIN možete saznati i šta se dešava u životu holivudskih i domaćih estradnih zvijezda, pročitate dnevni horoskop...

Sve to na svim uređajima na kojima želite dapristupite - bilo da se radi o računaru, tabletu, telefonu. Na raspolaganju su aplikacije za android ili IOS, besplatne, brze i pregledne.

Mondo je društven i na mrežama Facebook i Twitter!

Mondo komunikator

Mondo.ba – Najbrži put do prijatelja! Mondo komunikator – Sve društvene mreže na jednom mjestu!

Nestrpljivi ste da vidite nove statuse na društvenim mrežama? Žuri vam se da pošaljete poslovni email, ili želite podijeliti novost sa prijateljima? Učinite to putem Mondo komunikatora!
Novom aplikacijom Mondo komunikator unaprijedili smo funkcionalnost Mondo Wap portala i omogućili korisnicima da putem mobilnog telefona na brz i jednostavan način pristupe svim društvenim mrežama, da objedine svoje naloge, saznaju novosti na Facebook-u i Twitteru, pročitaju email na Yahoo-u, Gmail-u ili četuju s prijateljima na ICQ-u, Gtalk-u ili MSN-u.

Osjetite potpuno novo, mobilno iskustvo, korišćenja društvenih mreža. Ostvarite komunikaciju sa prijateljima ne napuštajući interaktivni portal Mondo na svom mobilnom telefonu, i u svakom trenutku bićete obaviješteni o novim porukama, notifikacijama, statusima, zahtjevima za prijateljstvo, „pokeovanjima", "tweet-ovima", postovima i raznim drugim dešavanjima na socijalnim mrežama.

Navedene prednosti lako su dostupne putem notifikacionog panela, koji se nalazi na svakoj stranici Mondo portala, pružajući korisnicima uvid u nove imejl poruke na Gmail i Hotmail nalozima, preusmjeravajući ih pri tom na naslovnu stranu Mondo komunikator aplikacije. Ukoliko korisniku stigne poruka, status bar mijenja svoju boju u upadljivo žutu i ispisuje broj poruka. Da bi korisnik povezao mreže u jedinstveni sistem, potrebno je da na stranici Dodaj/Obriši izabere mrežu koju želi aktivirati. Proces se ponavlja za svaku mrežu pojedinačno (Facebook, Twitter, MSN, Gtalk, ICQ, Yahoo).

Na Mondu je od sada moguća i pretraga sadržaja. Novi modul korisnicima nudi opciju da izvrše pretragu za određenu riječ, izraz, ime ili sadržaj kroz cijeli portal. Na taj način omogućena je ušteda vremena, kao i pronalaženje zanimljivijih tekstova na wap portalu.

Kreiran je i unificirani imenik za servise poruka i društvenih mreža, sa mogućnošću automatskog povlačenja liste prijatelja iz dodatih mreža, postavljanja i promjene fotografija, te izmjena statusa za sve aktivne mreže odjednom. Da bi funkcionisanje ove aplikacije bilo jednostavnije, predviđena je jedinstvena prijava za sve servise. Prilikom korišćenja Mondo komunikatora naplaćuje se korišćenje mobilnog interneta, odnosno ova usluga se ne naplaćuje dodatno.
Više informacija možete dobiti putem besplatnog info telefona 066 10 10 10.

APP Centar

Poseban dio Monda čini Android Application Centar koji sadrži mnoštvo zabavnih i informativnih aplikacija, koje će vam sigurno olakšati svakodnevnicu.

Između ostalih aplikacija tu se nalaze i one nagrađene na takmičenju m:tel Android liga.

Sve aplikacije prikazuju se uz kratak opis, a korisnici AppCentra na Mondo portalu mogu da čitaju i detaljne recenzije najzanimljivijih aplikacija koje su u ponudi.

AppCentar za Android pruža mogućnosti poput: pretrage aplikacija, pregleda po kategorijama, pregleda informacija o aplikacijama, kao i preuzimanje samih aplikacija, koje su besplatne i dostupne preko Google Play prodavnice. Centru mogu pristupiti svi Android uređaji na adresi app.mtel.ba

Posebno važan odjeljak AppCentra je onaj u kojem su domaće aplikacije. Osim što su lokalizovane, odnosno imaju interfejs na našem jeziku, njihov sadržaj je vezan za aktuelne domaće teme, a neke su napravljene da vam olakšaju svakodnevne obaveze.

Takođe za sve korisnike Android operativnog sistema tu je i Mondo aplikacija koja će vam vaše omiljene Mondo vijesti približiti još više

Dodatni sadržaji na MONDO portalu

Ukupan sadržaj portala MONDO se naplaćuje u zavisnosti od vrste sadržaja koji je podjeljen u dvije kategorije:

1. Sadržaj portala kao su opšte informacije, vijesti, vrijeme, sportske informacije, tv program, vodič, muzičke vijesti i slične kategorije informativnog karaktera se naplaćuje po prenesenoj količini u kB po važećem cjenovniku za mobilni internet.

2. Korištenje sadržaja kao što su ring tonovi, sličice, igrice, melodije i sličan sadržaj namijenjen za download (preuzimanje sadržaja na mobilni telefon) naplaćuje se po principu da se pored prenesenog GPRS saobraćaja naplati i dodatni multimedijalni sadržaj koji je izabran za download sa MONDO portala (melodija, sličica, igrica ili sl.). Prilikom svakog preuzimanja ove vrste sadržaja bićete upozoreni da se radi o komercijalnom sadržaju koji se naplaćuje po cijeni koja je naznačena u sadržaju.

Cijena multimedijalnog sadržaja
Cijena (KM)
U cijene nije uračunat PDV.
Polifone melodije,sličice u boji, screen savers, zvučni efekti
1.50, 1.80, 2.10
True tone i Real audio
2.70
Java igrice
2.25, 3.30, 4.50, 6.00
Video sadržaj
3.60