m:go za prepaid

Pregled i kupovina aktuelnih usluga iz m:tel ponude

m:go BiH je aplikacija koja vam omogućava pregled i kupovinu aktuelnih usluga iz m:tel ponude i aktivaciju/kupovinu usluga dostupnih isključivo putem ove aplikacije...

Preuzimanje m:go aplikacije je vrlo jednostavno. Jedini uslov je da imate smart telefon i naravno m:tel broj.

 • Ukoliko posjedujete telefon sa Android operativnim sistemom, posjetite Google Play prodavnicu ili ukucajte u svom pretraživaču mtel.ba/mgo i pratite dalje korake za preuzimanje i instalaciju.
 • Ukoliko imate telefon sa iOS operativnim sistemom onda posjetite  Apple Store ili ukucajte u svom pretraživaču mtel.ba/mgoios i pratite korake za preuzimanje i instalaciju.

Nakon završene instalacije, aplikaciju možete pronaći među ostalim aplikacijama na svom telefonu. Dodirom na ikonicu aplikacija se aktivira i automatski prepoznaje tip korisnika kojem pripadate (prepaid/frend ili postpaid) i na dlanu imate sve opcije za svoj m:tel broj.

m:go BiH vam pruža mogućnost da na najjednostavniji način provjerite račun, dopunite račun nekom prepaid korisniku,  platite parking, kupite paket mobilnog internet, pristupite m:tel imeniku fiksne telefonije, saznate važnije brojeve telefona u gradovima u BiH, provjerite kojoj mreži pripada broj vašeg prijatelja i informišete se o aktuelnim ponudama iz naše ponude. Pored toga tu su i  usluge Fleš poruka i Mini SMS, Ino tarifne opcije i drugo.

Posebna ponuda za FREND planove:

Frend planovi

Odaberi paket koji najviše odgovara tvojim potrebama. Dakle, sam odaberi količinu minuta, SMS-ova i mobilnog interneta, koji su povezani u planove, po cijenama koje odgovaraju tvom budžetu.

Ako trošiš veću sumu za svoj račun, uvijek si onlajn, non-stop si na telefonu, imaš odličan telefon, onda si ti MOĆNI Frend i za 19 KM* dobijaš:

 • 200 minuta,
 • 200 SMS-ova
 • 1 GB mobilnog interneta
 • potpuno neograničeni Viber

Ukoliko znaš pravu mjeru  onda si ti MUDRI Frend i za  12 KM* dobićeš više nego ti je dovoljno za cijeli mjesec:

 • 100min
 • 100 SMS
 • 200MB mobilnog interneta

Ukoliko si po cijeli dan na društvenim mrežama, lajkuješ, postuješ i stalno ti je telefon u ruci, ti si definitivno NEUMORNI Frend i odabraćeš plan od koji košta 12 KM*

 • 1GB mobilnog interneta
 • neograničeni Facebook

Ako telefon koristiš samo za pozive i SMS, štediš maksimalno, koristiš telefon samo kada ti baš treba, onda si ti SNALAŽLJIVI Frend. Za 8 KM* dobićeš:

 • 80 minuta
 • 80 SMS-ova.

* U navedene cijene je uračunat PDV.
Dodijeljene minute, poruke i internet možeš koristiti 30 dana.

Posebna ponuda za internet:

Facebook 30 dana

Ove opcija koja košta 3 KM (sa PDV-om) daje ti mogućnost korištenja Facebook-a 30 dana od dana aktivacije. Ono što dobijaš je pristup Facebook stranicama i Messenger-u. Možeš da postuješ, lajkuješ, komentarišeš, da se dopisuješ i budeš prisutan na svim Facebook  dešavanjima. Međutim, ukoliko želiš da pristupiš linkovima koji će te odvesti izvan Facebook-a, biće ti potrebna kupovina internet tarifnih opcija koje takođe možeš da potražiš i aktiviraš putem servisa Moj meni (*100#).

Ova opcija dostupna ti je i putem mobilne aplikacije m:go, a možeš je aktivirati i slanjem poruke sa riječi FACEON na broj 065 1199. Putem istog broja možeš provjeriti stanje i vrijeme važenja opcije tako što ćeš napisati porukicu sadržaja FACESTANJE.

Nakon isteka tarifne opcije korišćenje mobilnog interneta kao i pristup FB stranicama naplaćivaće se po važećem Cjenovniku.

Korišćenje ove opcije dostupno je samo u m:tel mreži.

Kupi internet

Kao FREND korisnik možeš kupiti mobilni internet po svojim željama I potrebama. Mi ti nudimo četiri opcije:

Trajanje Mob.internet Cijena Brzina Brzina prenosa nakon
potrošene količine podataka
1 dan 100 MB 1,20 KM do 21 Mb/s 128 Kb/s
1 dan 2 GB 2,30 KM do 21 Mb/s 128 Kb/s
3 dana 3 GB 3,00 KM do 21 Mb/s 128 Kb/s
7 dana 1 GB 3,50 KM do 21 Mb/s 128 Kb/s
30 dana 5 GB 11,70 KM do 21 Mb/s 128 Kb/s
U cijene je uračunat PDV.

Ukoliko mobilni internet po maksimalnoj brzini potrošiš prije isteka važenja kupljene tarife, surfanje možeš nastaviti besplatno po smanjenoj brzini do isteka perioda važenja ili možeš dokupiti novi Frend internet paket. Kada istekne period važenja Frend internet paketa koji koristiš, kupovinom novog Frend internet paketa ponovo povećavaš brzinu surfanja za količinu i vrijeme izabranog paketa.
*Maksimalna brzina prenosa podataka je maksimalna teoretski ostvariva brzina u m:tel mreži, koja zavisi od terminalne opreme koja se koristi, pristupne tehnologije, kao i pokrivenosti i jačine signala dostupnog na korisnikovoj lokaciji. Način trošenja kupljenih tarifnih opcija možeš da pogledaš ovdje.

Posebna ponuda za roming:

Kad si u mts SRB i MTEL CG (min/sms/net)

Besplatno pozovi *100# i aktiviraj opciju "Kad si u mt:s SRB i m:tel CG " u trajanju od 24 sata ili 10 dana i bezbrižno razgovaraj, piši i surfaj tokom odmora.

Paket od 24 sata donosi ti 100 minuta razgovora, 100 SMS-ova i 1GB mobilnog interneta po cijeni od 3 KM. Ukoliko je tvoj boravak duži, opredijeli se za paket od 10 dana i po cijeni od 10 KM dobićeš 300 minuta razgovora, 300 SMS-ova i 3GB mobilnog interneta.

Minute za razgovore koje dobijaš u ovim roming paketima vrijede za dolazne i odlazne pozive prema mobilnim mrežama m:tel BiH, m:tel Crna Gora i mts Srbija, SMS-ove možeš slati prema svim destinacijama, a mobilni internet možeš koristiti unutar mreža mts Srbija i m:tel Crna Gora.

Nakon što iskoristiš dodijeljenu količinu minuta, SMS-ova ili mobilnog interneta, ili po isteku važenja tarifne opcije, naplata  se vrši po važećem cjenovniku međunarodnog roming saobraćaja.

Ponuda važi do 8.11.2016.godine za sve Frend (prepaid) korisnike kada se nalaze u mrežama mts Srbija i m:tel Crna Gora.

Posebna ponuda za razgovore:

Omiljeni brojevi

Kupovinom ove tarifne opcije možete registrovati dva omiljena broja iz bilo koje mobilne i fiksne mreže u BiH  i s njima komunicirati po cijenama navedenim u tabeli
 

Tarifna opcija Broj omiljenih brojeva Razgovor prema omiljenom broju Uspostava poziva Važenje Cijena
Omiljeni brojevi Dva 0,00 KM/min 0,09 KM Mjesec dana 5,85 KM
U cijenu je uračunat PDV.

Nakon isteka perioda važenja tarifne opcije, novi period važenja tarifne opcije se automatski nastavlja ukoliko prethodno ne deakivirate ovu tarifnu opciju i ukoliko imate dovoljan iznos na glavnom računu potreban za kupovinu.  U slučaju da nemate dovoljan iznos na glavnom računu ova tarifna opcija vam se automatski deaktivira. Aktivacija i deaktivacija, kao i registracija omiljenih brojeva vrši se putem servisa Moj meni ili aplikacije m:go.
U slučaju da želite da promijenite registrovane omiljene brojeve, potrebno je da izvršite deaktivaciju i izvršite novu kupovinu ove tarifne opcije.
Komuniciranje sa omiljenim brojevima moguće je samo  dok se nalazite unutar m:tel mreže.

Ino-tarifna opcija

Ova tarifna opcija omogućava ti da za samo 2,34 KM (sa PDV-om) dobiješ 10 minuta razgovora koje možeš iskoristiti na pozive prema mobilnim i fiksnim mrežama u Austriji, Njemačkoj, Sloveniji, Italiji, Švedskoj, SAD, Kanadi i Australiji. Jednom kupljena tarifna opcija vrijedi 24 sata, a možeš je kupiti više puta. Novom kupovinom dobijaš novu količinu minuta i novi period važenja tarifne opcije. Ukoliko ne potrošiš sve minute u predviđenom vremenu, preostali iznos minuta će ti se obrisati.

Noćne priče

Aktiviraj novu Frend tarifnu opciju "Noćne priče".  Razgovaraj negraničeno u m:tel mobilnoj mreži, svaku noć od 22.00 do 06.00 časova, u periodu od 30 dana, za samo 8 KM (sa PDV-om).

Posebna ponuda za poruke

 • Fleš poruka - Fleš poruka smanjiće tvoje troškove pri slanju SMS-ova. Fleš poruka je kratka poruka od max. 100 znakova i odmah je vidljiva jer iskače kao pop-up poruka na ekranu. Može da se šalje isključivo unutar korisnika m:tel mreže i kupuje se u paketima. Paket od 20 poruka košta 0,50 KM i traje jedan dan, a paket od 80 poruka 2 KM i traje sedam dana.  
 • Mini SMS - Mini SMS su poruke do 50 znakova. Za razliku od Fleš poruke , Mini SMS možeš slati i prema ostalim mrežama, u BiH i inostranstvu.  Poruke koje šalješ u BiH možeš da kupiš u paketu od 60 Mini SMS po cijeni od 3 KM, a poruke koje šalješ prema mrežama u, i izvan BiH, kupuješ u paketu od 30 Mini SMS po cijeni od 3 KM. Ova opcija je svakako dobra ukoliko se nalaziš u romingu jer ne samo da ćeš smanjiti troškove, već ćeš ih i kontrolisati. Oba paketa moguće je koristiti 10 dana od dana kupovine.

Servisi

Podijeli dopunu

Opcijom Podijeli dopunu možeš podijeliti svoju Frend dopunu sa drugim Frend korisnikom. Prenos  određenog iznosa dopune sa tvog glavnog računa prenosi se na glavni račun onog kome prebacuješ dopunu. Kada je prebacivanje dopune izvršeno, korisnik kojem je izvršena dopuna dobija SMS sa informacijom o broju sa kojeg je poslana dopuna i iznosu izvršene dopune. Pri tome period važenja glavnog računa Frend korisnika kojem je izvršena dopuna se ne mijenja, a dopunu može koristiti jedino ukoliko mu je račun aktivan.

Provjera računa

Provjera osnovnog računa ti omogućava da brzo i jednostavno provjeriš preostali iznos na svom FREND računu. U sklopu osnovnog računa prikazane su ti novčane vrijednosti kredita i ekstra novčani bonusi dobijeni iz aktuelnih ponuda (u KM) te datumi njihovog važenja.
Ekstra novčani bonusi su ograničenog trajanja (mjesec dana) i mogu se koristiti samo u m:tel mreži izuzev SMS bonusa koji  važi  za područje cijele BiH.
Birajući opciju Provjera bonus računa provjeri iznos i rok važenja  bonusa iz aktuelnih ponuda ili kupljenog saobraćaja u tarifnim opcijama (minute, sms, internet).

Pozovi me

Putem ove usluge obavijesti osobu od koje želiš primiti poziv da nemaš dovoljan iznos na računu i zamoli je da te pozove. Da bi koristio ovu uslugu potrebno je da iznos na računu bude manji od 0,11 KM.

 • Mreža korisnika - Putem ove opcije provjeri da li je broj m:tel korisnik
 • Prijatelj broj - U svakom trenutku možeš provjeriti ko su ti Prijetelj brojevi.
 • Promijeni prijatelj brojeve - Putem ove opcije možeš dodati ili izmijeniti svoje prijatelj brojeve.

Informacije

Pristupi m:tel imeniku, pogledaj spisak važnijih brojeva u BiH ili se prijavi za novosti (Newsletter).

Parking

m:parking

Uslugom m:parkinga jednostavno i lako možeš da platiš parking putem mobilnog telefona. Dovoljno je pratis uputsva data u m:go aplikaciji I da odabereš opciju koja ti odgovara.

Datum objave: 12-07-2013