m:tel ispunio međunarodne standarde za bezbjednost informacija

m:tel je prva kompanija u regionu koja je sertifikovana za unaprijeđenu ediciju standarda ISO 27001.

U decembru mjesecu 2014. godine, Mtel je dobio sertifikat kojim se potvrđuje da naša kompanija potpuno ispunjava zahtjeve međunarodnog standarda za bezbjednost informacija ISO 27001:2013. Mtel je prva kompanija u regionu koja je sertifikovana za unaprijeđenu ediciju standarda ISO 27001 iz 2013. godine.

Sertifikat o ispunjavanju zahtjeva standarda ISO 27001:2013 izdao je akreditovani TÜV Austria Holding AG, koji potvrđuje da Mtel efikasno primjenjuje politiku upravljanja bezbjednošću informacija. Nezavisni tim za provjeru je potvrdio da je u kompaniji evidentna „visoka svijest i opredjeljenje svih ispitanika za sistem bezbjednosti informacija“, kao i da je Mtel „u potpunosti i impresivno implementirao sve zahtjeve standarda ISO/IEC 27001:2013“.

Primjenom Politike bezbjednosti informacija obezbjeđuje se očuvanje povjerljivosti, integriteta i dostupnosti  informacija u procesima kojima se nude usluge Mtel poslovnim korisnicima. Ovaj sertifikat je potvrda ozbiljnog pristupa kompanije Mtel pitanju smanjivanja rizika za bezbjednost informacija na najmanju moguću mjeru, kao i dokaz da na pravi način i pravovremeno postupa sa poznatim rizicima koji mogu postojati po bezbjednost informacija.

Dobijanjem ovog međunarodnog sertifikata Mtel se pridružio grupi renomiranih svjetskih telekom operatora i još jednom potvrdio svoju opredijeljenost za konstantno podizanje kvaliteta poslovanja i učvršćivanje korporativnog imidža kompanije.

Datum objave: 15-01-2015