TV m:agazin donosi

Dodatak za gejmere od 85 hiljada dolara

Treće ovogodišnje druženje sa ekipom emisije m:agazin donosi mnoštvo korisnih i zabavnih tema iz svijeta tehnologije i komunikacija. I ove subote, 16. januara, budite uz Alternativnu televiziju u 16:15 časova i voditeljku Jelenu Babić, jer vas očekuje predstavljanje dodatka za jednu od najpopularnijih igrica svih vremena – GTA. Takođe, saznaćete kako će izgledati jedan od najpovoljnijih telefona koji će pokretati Windows 10 operativni sistem, te da korišćenje interneta može preći u zavisnost.

Kompanija Force Dynamics je nedavno predstavila svoj četvrti, ali najmoćniji simulator vožnje imena 401cr čija je cijena čak 85 hiljada dolara, ali kreatori tvrde da pruža nevjerovatan doživljaj vožnje najsličniji onome koji pružaju simulatori koje koriste vozači Formule 1. Oni koštaju i do milion dolara, tako da cijena Force Dynamics simulatora i nije toliko visoka. Simulator 401cr je pokretna platforma s hidraulikom koja se trese, okreće i stvara jedinstven force feedback efekat za vrijeme igranja igrica u kojima se simulira let aviona i vožnja automobila kao što je slučaj sa popularnom GTA igricom koja je nedavno doživjela peto izdanje. Svakako da je zbog cijene teško pronaći gejmera koji bi odlučio da izdvoji 85 hiljada dolara, ali isto tako možda ne investicija ne bi bila loša za neke igraonice ili zabavne parkove.

U decembru, sada već prošle 2015. godine, Nokia je u prodaju pustila jedan od najpovoljnijih 4G LTE pametnih telefona koji će raditi na Windows 10 operativni sistem. Riječ je o Lumiji 550, a ovaj telefon, s obzirom na to da radi na Windows 10, sadrži i gotovo sve opcije ovog operativnog sistema. Posebno se ističu bolja integracija Skype-a te Office podrška. Postavlja se pitanje da li će ovaj telefon poljuljati prodaju Android telefona istog cjenovnog ranga.

I ove sedmice na magazin@mtel.ba očekujemo vaše prijedloge tema o kojima biste voljeli čuti nešto više.

Datum objave: 12-01-2016