Počinje Frend košarkaška liga

Takmičenje malih košarkaša

Frend košarkaška liga, takmičenje koje okuplja oko 250 mladih košarkaša iz banjalučke regije, počeće u ponedjeljak, 18. januara 2016. godine.

Takmičenje za djecu uzrasta od 11 do 14 godina će trajati sedam dana, od 18. do 24. januara, a u okviru njega će biti odigrano 25 utakmica. I pored toga, organizatori napominju da fokus Frend košarkaške lige nije na nadmetanju, već na širenju sportskog duha među najmlađima i razvijanju njihove ljubavi prema košarci, kao jednom od najpopularnijih sportova.

„Osnovni cilj je da svoj našoj djeci iz 11 škola sa teritorije Banjaluke koja nisu stasala za takmičarske selekcije donesemo pravi duh košarkaške igre. U Frend košarkaškoj ligi rezultat nije u prvom planu, već je fokus na fair-play principima i razvoju prijateljstva, elementima koji nam danas nedostaju u dječijem sportu. Ovaj događaj je, stoga, festival košarke, i ja se zahvaljujem kompaniji m:tel na podršci, jer su oni uvidjeli njegov značaj za djecu“, istakao je Bogdan Stanojević, predsjednik KK Partizan TS. 

Kompanija m:tel je održavanje ove, već tradicionalne lige, podržala kao generalni sponzor. Prema riječima portparola, Milice Stojaković, m:tel je prepoznao veličinu ovog projekta i njegovu važnost za najmlađe, kao i pozitivne vrijednosti koje se ovim putem promovišu.

„Frend je naš brend namijenjen mladim ljudima, zahvaljujući kojem imate potpunu kontrolu troškova telefoniranja. Frend, kao što sama riječ kaže, simboliše prijateljstvo i mladalački duh koji sa sobom nosi i Frend košarkaška liga. A Frend ovaj put simboliše i prijateljstvo sa KK Partizan. Organizatorima želimo da turnir bude uspješan kao i prethodnih godina, svakako na zadovoljstvo mališana koji učestvuju i njihovih roditelja”, dodala je Stojakovićeva.

Da je dugoročni značaj projekata ovog tipa izuzetno veliki, potvrdio je i promoter takmičenja, mladi košarkaš Aljoša Janković. Jedan od najvećih talenata u svojoj generaciji i osvajač zlatnih medalja na Evropskom prvenstvu za kadete i Evorpskom olimpijskom festivalu mladih, Janković je istakao kako je učešće u ovakvim takmičenjima za njega bilo veoma vrijedno iskustvo.

„Najvažnije je da djeca učestvuju u ovakvim prvenstvima, da se upoznaju, druže i zavole ovaj sport. Kada sam ja igrao Frend košarkašku ligu, bio sam jedan od najlošijih, ali sam stekao mnogo iskustva i znanja koje mi je mnogo značilo u kasnijim, ozbiljnijim takmičenjima“, naveo je Janković, i pozvao djecu i roditelje da budu dio ovogodišnje Frend košarkaške lige.

KK Partizan TS Banjaluka je dio Partizanove sportske porodice, a u gradu na Vrbasu djeluje kroz osam škola košarke i dva posebna programa, za djevojčice i najmlađe polaznike. Sa druge strane, m:tel je stekao ugled kompanije koja često pomaže sportske projekte, gradeći sportski duh i jačajući brojne sportske klubove i takmičenja, kroz nesebičnu finansijsku podršku.

Datum objave: 15-01-2016