Obrazovanje u okvirima virtuelne realnosti

m:agazin

Predstojeće izdanje emisije m:agazin će u subotu, 24. juna, u popodnevnim časovima, na programu Radio-televizije Republike Srpske, predstaviti novitete koji potvrđuju nepregledne mogućnosti koje donosi svijet virtuelne realnosti. Među izdvojenim sadržajima, gledaoce očekuju brojne zanimljive vijesti i preporuke od koristi za svakog ljubitelja naučnih i tehnoloških tema.

Kompanija Eon Reality je predstavila besplatnu platformu za učenja, za Android i Apple uređaje, stavljajući fokus na biologiju, anatomiju i inženjerstvo, i to za mališane uzrasta do 12 godina. Fokusirajući se na telefone i tablete, Eon je tako omogućio studentima i nastavnom osoblju da pristupe raznim sadržajima bez obzira na tehnološke elemente koje određena škola ima na raspolaganju, a predstojeći m:agazin donosi više detalja o ovom konceptu.

Smart Halo bicikl posjeduje posebne LED sijalice koje troše malo energije, ali i žiroskop, mjerač brzine i magnetometer, a sa pametnim telefon se povezuje uz pomoć bluetooth tehnologije. Kakve mogućnosti donosi, saznajte u predstojećem izdanju m:agazina.

Brojne druge zanimljivosti, korisne preporuke, savjete i aktuelnosti, očekuju vas u 25 minuta m:agazina, a propušteno možete da nadoknadite putem YouTube kanala kompanije m:tel, gdje se nalaze sva dosadašnja izdanja m:agazina. Za sve ostale informacije, posjetite www.mtel.ba ili blog.mtel.ba.

Datum objave: 14-06-2017