Cinemax premijere

Septembar

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će se u mjesecu pred nama premijerno prikazivati na Cinemax kanalima.

Nedeljna premijera filmova

Tina Fej glumi u izuzetno zabavnoj komediji „Viski Tango Fokstrot“ koju možete pogledati 10. septembra u 20.00 časova na Cinemax-u o pronalaženju sebe na najnevjerovatnijem mjestu. Zaglavljena u kolotečini svog života, novinarka Kim Barker odlučuje da malo prodrma stvari pa napušta kancelarijski posao u Njujorku i prihvata opasan zadatak u Avganistanu. Daleko od kuće i potpuno van svoje prijatne zone, Kim koja doživljava kulturološki šok, zbližava se sa pustolovnom novinarkom Tanjom Vanderpol (Margo Robi), nepokolebljivim pukovnikom (Bili Bob Tornton) i šarmantnim foto-reporterom (Martin Friman), koji joj pomažu da se snađe u novom svijetu. Usred tog haosa, Kim otkriva pravu snagu dok rizikuje sve da bi našla novu veliku priču.

 „Una“, film zasnovan na komadu Dejvida Harouera „Kos“, prati djevojku koja pokušava da povrati svoju prošlost. Petnaest godina ranije, tada 13-godišnja Una pobjegla je sa starijim muškarcem Rejem, zbog čega je on uhapšen i poslat u zatvor. Kad ugleda njegovu fotografiju u poslovnom časopisu, Una ga prati i pojavljuje se na njegovom radnom mjestu. Njen iznenadni dolazak prijeti da uništi Rejev novi život i poremeti njenu stabilnost. Neizrečene tajne i potisnuta osjećanja ponovo izbijaju na površinu dok Una i Rej analiziraju krhotine svoje prošlosti. Sukob ponovo budi neodgovorena pitanja i neispunjene žudnje, što ih oboje potresa do srži. „Una“ ogoljava samu suštinu destruktivne ljubavi i postavlja pitanje da li je iskupljenje uopšte moguće. Film se emituje 17. septembra u 20.00 časova na Cinemax-u.

Vinfrid se ne viđa naročito često sa ćerkom i odlučuje da je iznenadi posjetom. To je nepromišljen potez, jer Ines radi na odgovornoj poziciji korporativnog stratega u Bukureštu. Vinfrid je veliki šaljivdžija i smicalice koje priređuje ćerki samo još više pogoršavaju situaciju. Odnos oca i ćerke dospijeva u ćorsokak i Vinfrid pristaje da se vrati u Njemačku. Tada se pojavljuje ekstravagantni Toni Erdman: Vinfridov šarmantni alter ego. Obučen u pohabano odijelo, sa čudnom perikom i još čudnijim vještačkim zubima, Toni upada u Inesin profesionalni život, tvrdeći da je njen lajf kouč. Toni je hrabriji od Vinfrida i ne povlači se, ali ni Ines se ne dâ. Što se više opiru, to postaju sve bliži. U svem tom ludilu, Ines počinje da shvata da njen ekscentrični otac možda ipak zaslužuje mjesto u njenom životu.

„Toni Erdman“ film je nominovan za Oscara i dobitnik je 51 nagrade i 66 nominacija prestižnih svjetskih filmskih festivala, a na programu Cinemax-a je 24. septembra u 20.00 časova.

Serija subotom

POKAŽITE MI HEROJA (Show me a Hero)

Nove epizode subotom u 20.00 časova na Cinemax-u

Glume: Oscar Isaac, Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, LaTanya Richardson Jackson

Od scenariste Dejvida Sajmona („Treme“ i „Žica“) i reditelja Pola Hagisa („Fatalna nesreća“) stiže nam šestodijelna mini-serija „Pokaži mi heroja“, zasnovana na istoimenoj knjizi Lise Belkin, koja istražuje ideju doma, rase i društva kroz živote izabranih zvaničnika, birokrata, aktivista i običnih građana Jonkersa u državi Njujork. Nekoliko decenija poslije najveće borbe za ljudska prava 1960-ih godina, mladi gradonačelnik osrednjeg američkog grada suočen je sa odlukom saveznog suda koja mu nalaže da u bjelačkom dijelu grada sagradi mali broj jeftinih stambenih jedinica. Njegovi pokušaji da to uradi izazivaju podjelu cijelog grada, parališu opštinsku vlast i na kraju uništavaju gradonačelnika i njegovu političku budućnost. Ep.1 Nik Vasisko postaje najmlađi gradonačelnik američkog velegrada, ali po koju cijenu? Čak i prije inauguracije, njegovu novu administraciju čeka obaveza da izgradi društvene stanove u bjelačkom djelu Jonkersa.

Drama srijedom

Lavaltri, Kvebek, kraj 19. vijeka. Žos Lebel i Liza Žilbert su u tajnoj vezi. Veza mladog farmera i galanteristkinje zapada za oko Romanu, javnom bilježniku čiju bračnu ponudu je Liza odbila tri godine ranije. Kad Žosovi usjevi misteriozno izgore, primoran je da tokom zime radi kao nadzornik u udaljenom kampu za drvosječe. Ljubavnici obećavaju da će pisati jedno drugom, ali Roman presreće njihova pisma i uporno ali diskretno se udvara Lizi. Ne dobijajući nikakve vijesti od Žosa, Liza pada u očaj, ne shvatajući da je žrtva kletve koju je u noći njenog rođenja bacio Džek Marfi, đavo, glavom i bradom. Dvadeset pet godina ranije, na Badnje veče, osam drvosječa je zahvatila snažna oluja daleko od kuće i oni su sklopili dogovor sa Marfijem da se ukrcaju u leteći kanu koji će ih bezbijedno odvesti do njihovih porodica. Ne ispunivši svoj dio dogovora, Lizin otac je nenamjerno prokleo svoju ćerku. Da li će se Žos vratiti iz kampa za drvosječe i izbjeći mračne sile koje opsijedaju cijeli kraj?

Kanadski triler „Divlja potjera: Legenda“ (Chasse- Galerie: La Legende aka. Wild Run: The Legend) pogledajte 13. septembra u 20.00 časova na Cinemax-u.

Cinemax kanale potražite u dodatnim Open IPTV paketima Cinemax i HBO Premium.
 

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi i drugim Open IPTV sadržajima posjetite stranicu open.mtel.ba.

 

Datum objave: 07-09-2017