RTRS preporuka

Senke nad balkanom

Nova serija producenta i reditelja Dragana Bjelogrlća pod nazivom "Senke nad Balkanom"  emituje se od 22. oktobra na nacionalnim televizijama u Srbiji, Makedoniji, Republici Srpskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, kao i u Ruskoj Federaciji.

Nakon velikog uspjeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić se ovog puta predstavlja dramskim trilerom, čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka. Balkan, kao prostor u kome se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kome se odigrava ova serija. Insistirajući na atmosferskim kadrovima, rediteljskim i scenarističkim neočekivanim obrtima i dobro izvajanim likovima, Dragan Bjelogrlić nam ovom serijom donosi “postmodernu balkanskog televizijskog prostora”.

Osim Bjelogrlića, koji igra glavnu ulogu, u “Senkama nad Balkanom” gledamo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni ruski glumci - Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i ovdašnjoj publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenario za ovu seriju, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali su Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku i ovog puta potpisuje Magnifiko.

Seriju možete da pratite nedjeljom u 20.15 časova na kanalu RTRS. Reprizni termin svake epizode, emituje se subotom u 18.10 časova.

Kanal RTRS u sklopu Open IPTV-ja dostupan vam je na poziciji 001.

Za više informacija o aktuelnoj Open ponudi kao i o Open IPTV preporukama, posjetite stranicu open.mtel.ba

Datum objave: 02-11-2017