Studenti ETF-a u posjeti m:tel-u

Grupa od 30 gostiju, studenata treće i  četvrte godine studijskog programa računarstvo i informatika, smjer softverski inženjering Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci i njihovih asistenata i profesora je 14. novembra 2017. boravila u našoj kompaniji, a cilj posjete je bio njihovo upoznavanje sa realnim i kompleksnim informacionim sistemima, kakav je IS telekom operatera.

Predvođeni inicijativom prof. dr Slavka Marića, studenti su imali priliku da prisustvuju prezentaciji naše kompanije i predavanjima koja su održale naše kolege Danko Balaban (Baze podataka), Aleksandar Milinković (IT Help Desk), Aleksandra Bulatović (Finansijski IS), Maja Kotorčić (Data warehouse), Zoran Bunčić (Posjeta server sali), Jelena Vojnović (Ljudski resursi). Predavanja su uključivala teme: arhitektura IS u m:tel-u, baza podataka, razvojni alati, korisnički interfejsi internih IT rješenja i rješenja velikih proizvođača, te IT moduli i njihova veza sa procesima u eTOM mapi.

U okviru posjete studentima je približena globalna informatička podrška za poslovne procese u m:tel-u, te prezentovani specifični moduli kompleksnog informacionog sistema. To je bila i prilika za upoznavanje studenata sa kompanijom, kao i za ostvarivanje kontakta sa studentima potencijalnim kadrom m:tel-a u budućnosti.

Takođe, studenti su imali priliku da upoznaju kompaniju i kroz priču o našim korporativnim vrijednostima, misijom, vizijom, kao i činjenicama zašto je m:tel pravo mjesto za njihov budući profesionalni i životni razvoj.

Ova posjeta je svakako imala za cilj, pored upoznavanja studenata sa informacionim sistemima u kompaniji, jasno prenošenje poruke da im kao kompanija stojimo na raspolaganju u svakom smislu njihovog profesionalnog razvoja i interesovanja, putem stipendija, prakse, te na kraju i eventualnog zaposlenja.

Datum objave: 15-11-2017