MMS

MMS (The Multimedia Messaging Service) - usluga koja pruža nove mogućnosti u svijetu mobilnih komunikacija.

Želiš li da podijeliš nezaboravne trenutke sa dragim osobama, koje trenutno nisu u tvojoj neposrednoj blizini? Razgovor i dopisivanje putem SMS poruka više nisu dovoljni? Koristeći mobilni telefon koji podržava MMS uslugu možeš slati i primati poruke koje osim teksta sadrže i fotografije u boji, polifone melodije, zvučne i video zapise, kao i kombinaciju navedenog. Jednostavno i lako! Uslikaj, snimi, dopiši, izaberi melodiju i sve to pošalji u jednoj multimedijalnoj poruci. Kome i kada- već znaš.

Ko može da koristi MMS uslugu?

MMS poruku mogu slati svi prepaid i postpaid korisnici m:tel-a, čiji telefon podržava ovaj servis.

Kako?

Podešavanja za različite modele telefona možeš naći na - automatska podešavanja ili pozivom na Korisnički servis 065 5999. Operater će poslati podešavanja na tvoj mobilni telefon. Treba samo da ih sačuvaš i tvoj telefon je spreman za multimedijalnu komunikaciju. U m:tel mreži moguće je slanje MMS poruke veličine do 1000 kB.

Kome se može slati MMS?

MMS poruku možeš da pošalješ svim korisnicima m:tel mreže ili direktno na e-mail. Cijena MMS poruke je 0.09 KM/bez PDV. Ukoliko tvoj telefon ne podržava MMS uslugu, informaciju o pristigloj MMS poruci, dobićeš putem poruke koja sadrži identifikator poruke i link koji upućuje na Web stranicu na kojoj je moguće pogledati MMS poruku.

Na stranici MMS2WEB možeš pogledati novu MMS poruku.

Neophodno je da ukucaš svoj broj telefona i identifikacioni broj poruke, da bi imao pristup svojoj MMS poruci.
Vremenski period u kojem možeš pristupiti MMS poruci je 7 dana.
MMS poruka će biti obrisana nakon što je pogledaš.

Da bi bio u mogućnosti da primaš MMS poruke na telefon potrebno je:
- Pravilno podesiti telefon
- Poslati 1 MMS poruku (da bi sistem zapamtio model telefona)

Ukoliko nisu ispunjeni ovi uslovi, informaciju o pristigloj MMS poruci, dobićeš putem poruke koja sadrži identifikator poruke i link koji te upućuje na Web stranicu na kojoj ćeš moći pogledati MMS poruku.

Kada si u mreži u kojoj je omogućen GPRS roming, MMS poruke biće tarifirane po sljedećem principu:
- slanje MMS poruke: cijena MMS poruke (0.09 KM/bez poreza) + cijena GPRS-a (cjenovnik GPRS roaminga) za količinu podataka koju šalješ putem MMS-a (veličina MMS poruke)
- prijem MMS poruke: cijena GPRS-a (cjenovnik GPRS rominga) za količinu podataka koju primaš putem MMS-a (veličina MMS poruke)

Svi korisnici m:tel-a koji se nalaze u m:tel mreži, MMS poruke mogu slati i korisnicima drugih mreža (cijena MMS poruke 0.09 KM/bez poreza), a postpaid korisnici imaju tu mogućnost i kada se nalaze u mreži u kojoj je omogućen GPRS roming (tarifiranje MMS poruke u GPRS romingu).

Listu aktivnih servisa korisnici mogu dobiti slanjem ključne riječi SERVISI na broj 065 1194.
Slanjem poruke na isti broj moguće je aktivirati ili deaktivirati željeni servis.

Za aktivaciju MMS usluge ključna riječ je: MMS on
Za deaktivaciju MMS usluge ključna riječ je: MMS off