Virtual Data Center

Virtual Data Center

  • Programerska ste kompanija koja ima potrebu da samostalno hostuje svoje klijente ili često imate potrebu da testirate aplikacije u izolovanom okruženju?
  • Treba vam optimalno i povoljno Disaster Recovery rješenje?
  • Vlasnik ste kompleksnijeg web sajta koji ima specifičan setup ili se izvršava na više servera?
  • Imate više različitih poslovnih aplikacija ili sajtova koje želite da objedinite na jednom mjestu?
  • Koristite raznovrsne tehnologije?

Ako je odgovor da, onda je Virtual Data Center usluga idealno rješenje za vas.

Virtual Data Center usluga omogućava korišćenje Cloud server usluge (VPS as a Service) i mrežno sigurnosne usluge (Network as a Service).

Zakupite potrebne resurse i samostalno kreirajte virtuelne servere u okviru m:tel virtuelnog data centra. Raspodijelite kako želite broj CPU-ova, RAM memoriju i veličinu  diskova. Možete kreirati server kakav vam odgovara u bilo kom trenutku, preraspodijeliti resurse, proširivati ili smanjivati ukupno zauzeće, paliti i gasiti servere. Uz Load balancer uslugu omogućite visoku dostupnost (high availability) aplikacija / web stranica pokrenutih na virtuelnim serverima. Uz naprednu Firewall uslugu, vršite nadzor i kontrolu dolaznog i odlaznog mrežnog saobraćaja na osnovu predefinisanih pravila.

Nema više potrebe da investirate u skupu opremu radi instalacije vaših poslovnih aplikacija ili za potrebe testiranja. Zakupite kada i koliko resursa vam treba, odmah ih koristite i ukoliko vam više ne trebaju jednostavno ih ugasite ili zaustavite.

Virtual Data Center uslugu možete koristiti i kao Disaster Recovery rješenje sa minimalnim resursima, a ako se ukaže potreba da postane produkciono okruženje, brzo i lako možete proširiti resurse i staviti ga u pun pogon.

Minimum resursa neophodnih za korišćenje Cloud server usluge:

  • operativna memorija (RAM) od 16 GB
  • 4 virtuelna procesora (vCPU)
  • 100 GB prostora za skladištenje podataka (HDD)

Kome je namijenjena Virtual Data Center usluga?

TEK OSNOVANE KOMPANIJE - JEFTIN POČETAK POSLOVANJA
Počeci poslovanja mogu zahtijevati visoka inicijalna ulaganja. Sa Virtual Data Center uslugom smanjujete troškove za IT infrastrukturu i značajno snižavate početna ulaganja u vaše poslovanje.

MALA I SREDNJA PREDUZEĆA - IT KOJI RASTE SA VAMA
Kako vaša kompanija raste imate potrebu za većim prostorom i sofisticiranijim aplikacijama, a to znači skupa ulaganja u hardver i softver. Sa cloud uslugama, nadogradnja vaše IT infrastrukture je brza i jeftina. Koristeći Virtual data Center uslugu plaćate samo prostor i usluge koje trebate i koristite, a nadogradnja (bilo da se radi o povećavanju ili smanjivanju broja komponetni) je vrlo brza.

VELIKA PREDUZEĆA - VELIKE UŠTEDE
Što je kompanija veća, to su veća ulaganja u IT. Velike kompanije mogu ostvariti znatne uštede tako što će djelomično ili potpuno koristiti m:tel  usluge. Ovaj način poslovanja ne samo da smanjuje ulaganja u IT infrastrukturu, nego pomaže kompanijama da rade efikasnije. Cloud usluge ne ovise o vašoj opremi i njenoj lokaciji tako da vaši zaposleni mogu pristupiti svojim dokumentima i aplikacijama iz kancelarije, od kuće ili čak koristeći svoje pametne telefone ili tablete. Korištenjem Virtual data Center usluge smanjujete i troškove za IT administracijom s obzirom da je m:tel odgovoran za svu opremu, uključujući i održavanje i sigurnost.

Koje su prednosti korišćenja Virtual data Center usluge?

 

m:tel HOSTING


Smještaj u sigurnom georedudantnom datacentru m:tel-a u BiH pruža stabilnost i visoku brzinu.

 

MANJI TROŠKOVI
Model plaćanja "plati koliko koristiš". Virtual Data Center usluga pruža iste performanse kao i vaša vlastita hardverska infrastruktura, ali uz znatno manje troškove i bez investicija. Korištenje usluge prvih 30 dana je bez nadoknade.

 

FLEKSIBILNOSTImate potpunu kontrolu nad Cloud serverom i Mrežno - sigurnosnom uslugom putem korisničkih portala.


ČUVANJE PODATAKA
Svakodnevno sigurnosno čuvanje podataka (backup) iz koje se može napraviti povratak podataka (restore).

SIGURNOSTStručna ICT tehnička podrška koja vam je dostupna 24/7 tokom cijele godine. Kompanija m:tel u potpunosti ispunjava zahtjeve međunarodnog standarda za bezbjednost informacija ISO 27001:2013.

 

PRISTUP USLUZIPutem interneta propusnost od 100Mbps i blok do 8 javnih IP adresa ili ukoliko koristite i IP/MPLS VPN uslugu m:tel-a propusnost od minimalno 1Gbps.
 

RASPOLOŽIVOST


Konfiguracija Virtual Data Center platforme omogućava visoku dostupnost i  raspoloživost od 99,9%.
 

Korištenje Virtual Data Center usluge je bez ugovorne obaveze uz dnevni obračun i mjesečnu naknadu. Isprobajte besplatno 30 dana bez ikakvih obaveza ili pošaljite pitanje za više informacija, ponudu ili sastanak na email ict@mtel.ba

Zahjtev za aktivaciju VDC usluge možete preuzeti ovdje.
Za više informacija o ovoj usluzi pozovite besplatni broj 0800 50 300

Datum objave: 31-07-2017